Arbejdsmiljøleder for Kemp & Lauritzen i Københavns Lufthavn

Fra sommeren 2019 står den største fase af Finger E i Københavns Lufthavn færdig og er klar til at transportere dig ud i verden. Ikke mindst takket være Kemp & Lauritzen, der har teknikerentreprisen på udvidelsen. Den opgave blev blandt andet vundet på baggrund af installationsvirksomhedens fokus på sikkerhed i arbejdsmiljøet. Som koordinator af sikkerhedsarbejdet valgte Kemp & Lauritzen at gøre brug af ArbejdsmiljøCentret.

Finger E er en helt ny finger i Københavns Lufthavn, som blandt andet skal håndtere oversøiske flyvninger, og den første fase giver plads til hele syv nye gates. En bygning af den størrelsesorden stiller store krav til de tekniske installationer og deres evne til at spille sammen. Mens Kemp & Lauritzen fra februar 2018 gav sig i kast med ventilation, varme, VVS, sprinklersystemer, brandalarmer og el, gav Sven Martin Duckert fra ArbejdsmiljøCentret sig i kast med at sikre, at alle installationer foregik under sikre forhold:

”Sven har fungeret som intern arbejdsmiljøkoordinator og taget sig af alt arbejdsmiljø på byggepladsen,” fortæller projektchef Tonny Westergaard. Han uddyber, at udover at deltage i sikkerhedsmøderne var en af Svens vigtigste opgaver at lave daglige runderinger, hvor han kunne tale med medarbejderne og få fastlagt, hvor der lå udfordringer:

”Vores medarbejdere er den vigtigste ressource, og vi skal passe godt på dem. Som udførende instans er det samtidig dem, der har det fysiske arbejde tættest inde på livet, og derfor er det vigtigt, at de har et godt, tillidsfuld forhold til arbejdsmiljøkoordinatoren, så de melder ind, straks de spotter en potentiel sikkerhedsrisiko. Medarbejderne på byggepladsen skulle selvfølgelig lige vænne sig til, at det var en person uden for organisationen, der stod i spidsen for sikkerheden, men der gik ikke længe, før Svens rolle var etableret og han indgik helt naturligt i teamet.”

Styr på sikkerheden med arbejdsmiljøkoordinering

Det gode forhold, som Sven hurtigt fik opbygget til medarbejderne på byggepladsen, betød netop, at der ikke gik længe, før de selv kontaktede ham, når de spottede noget, der kunne være problematisk i forhold til sikkerhed. Det betød en strømlining af løsningerne og gjorde det markant nemmere at være på forkant med forebyggende tiltag. Men der var også andre klare fordele ved at have en person uden for organisationen i spidsen, fortæller Tonny Westergaard:

”Hos Kemp & Lauritzen går vi meget op i at have styr på vores sikkerhedsarbejde, og når der en sjælden gang i mellem sker ulykker, er det meget betrykkende at have en som Sven på pladsen, der kan analysere forløbet og finde forebyggende tiltag, så vi sikrer, at det ikke sker igen. Sven kommer med en ballast og en vidensbank i form af ArbejdsmiljøCentret i ryggen, der gør, at han lynhurtigt kan træffe de nødvendige foranstaltninger, og det faktum at han kommer udefra, giver ham stor autoritet til at få folk til at efterleve de foranstaltninger.”

Kemp & Lauritzen sluttede deres arbejde på første etape af Finger E i maj måned, og den udvidede lufthavn er klar til at tage imod sommerens mange rejsende.


Periode

Februar 2018 til maj 2019

Omfang

Arbejdsmiljøleder for op til 150 mand i 16 måneder

Rehan Bakhsh

Arbejdsmiljøkonsulent • Øst

9320 4520 · reba@humanhouse.com

KONTAKT

Vil du vide mere om fordelene ved en ekstern arbejdsmiljøkoordinator? Kontakt os, og hør om mulighederne i din virksomhed.

Nye grænseværdier for chrom 6: Vær opmærksom, hvis du arbejder med svejsning og slibning af rustfrit stål

Man har længe vidst, at chrom 6 er kræftfremkaldende. Derfor har de danske myndigheder for år tilbage fastlagt grænseværdier for chrom 6, som medarbejdere maksimalt må udsættes for. Men det viser sig, at denne grænseværdi er 200 gange højere end EU’s justerede anbefaling. For mange virksomheder vil det kræve skærpet opmærksomhed på hygiejne, ventilation og personlige værnemidler at leve op til de nye grænseværdier for chrom 6.

10 ÅR SOM HUSRÅDGIVER HOS B. NYGAARD SØRENSEN

Hos entreprenørvirksomheden B. Nygaard Sørensen har de altid adgang til nyeste viden om arbejdsmiljø. Den mellemstore virksomhed har nemlig tænkt langsigtet og hyret en husrådgiver ind, og det betyder, at de altid er på forkant med det strategiske arbejde. I dag spænder arbejdsområderne helt fra systematisk arbejdsmiljøledelse og konkrete byggepladsforhold til arbejdsmiljøledelse, audit, certificering, styring af AMU samt konkret byggepladsindretning og daglig sikkerhedsrådgivning.

SIKKERHEDSKULTUR

Langt de fleste arbejdsulykker bunder i uhensigtsmæssig adfærd. Derfor er det vigtigt at etablere og fastholde en sikkerhedskultur, hvor alle tager ansvar for sikker adfærd, hvis man vil sænke antallet af ulykker. Sikkerhedskultur handler om værdier og vaner, og derfor er det et godt sted at sætte ind, når man arbejder målrettet på at reducere eller fastholde ulykkestallet. Rene linjer og ens opfattelse af, hvordan opgaver skal løses, er essentielle for adfærden – ellers vil der være huller i det sikkerhedsmæssige fundament.

Share This