COVID-19: Hotspot-gennemgang af storrumskontor

Storrumskontorer kan være potentielle hotspots i forhold til COVID-19. Tag på tour med Karina Haasum, når hun viser rundt på vores kontor i Søborg og forklarer, hvordan den lokale arbejdsmiljøgruppe arbejder med at forebygge smittefare ved COVID-19.

Som medarbejder, der i den sidste tid har siddet trygt derhjemme og arbejdet, er det vigtigt, at man også føler sig tryg og sikker, når man kommer tilbage på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt med tydelige retningslinjer, der er udarbejdet på baggrund af en risikovurdering. På vores kontor i Søborg har vi især haft fokus på:

1) Sikker og sund indretning
2) Godt indeklima
3) Adgang til håndsprit
4) Informationsmateriale
5) Mundtlig instruktion

Tilgang til potentielle hotspots

På Karinas rundtur på Søborg-kontoret kommer hun blandt andet ind på indretning, indeklima og rengøring. Hun fortæller for eksempel, at alle har sin egen plads med skærm, stol, mus og tastatur, og at man selv er ansvarlig for at gøre det rent. Det er heller ikke tilladt at låne en andens plads.

Alle medarbejdere sidder med to meter mellem sig – både de medarbejdere, der sidder ved siden af hinanden, og de medarbejdere, der sidder over for hinanden. Karina fortæller, at alle øer har vinduer tæt på, så alle har mulighed for at åbne og lukke vinduer tæt på egen arbejdsstation, og at en mekanisk ventilation gør, at luften ikke bliver recirkuleret. Når sidste mand eller kvinde går, bliver alle kontaktflader – f.eks. stikkontakter og dørhåndtag – desuden rengjort med en sprit-serviet.

Der har været stort fokus på, hvordan sprit-dispensere er placeret, og medarbejderne har fået mundtlig instruktion i forhold til, hvordan og hvornår de skal bruge dem. I fællesrum som møderum og stillerum er det tydeligt illustreret, hvor mange medarbejdere der må opholde sig ad gangen, og hvilken adfærd de skal have, mens de er derinde, og når de forlader lokalet.
Der har selvfølgelig også været stort fokus på, hvordan gæster udefra bliver modtaget. Andre virksomheder kan have andre retningslinjer, men alle skal føle sig trygge ved at møde på vores kontor i Søborg.

Tag på tour med Karina i videoen, og se, hvordan den lokale arbejdsmiljøgruppe arbejder med at forebygge smittefare ved COVID-19.

Lars Tornvig

Direktør, Øst

3123 2157 · lt@humanhouse.com

Karina Haasum

Arbejdsmiljørådgiver, ergonomi • Øst

3094 2781 · kha@humanhouse.com

KONTAKT

Er du i tvivl om, hvordan dit eget storrumskontor bør indrettes, så dine medarbejdere føler sig trygge? Kontakt os, og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Nudge dig til en smittefri arbejdsplads

Nudging og adfærdsdesign er kort sagt at hjælpe hjernen lidt på vej i dagligdagen. For vores hjerner er dovne og kan bedst lide at gøre det, de plejer. Det er bare ikke særlig hensigtsmæssigt, når vi står midt i en smitsom epidemi, der kræver, at vi aktivt gør tingene anderledes, hvis sygdommen skal dø ud. Grundlæggende er der syv håndtag, man kan skrue på i sine adfærdsdesign, men især én spiller en kæmpestor rolle i forhold til smittefare og -spredning: Flokmentalitet.

Værktøj til ledere: Sådan får du medarbejderne godt tilbage på arbejdspladsen

Coronakrisen har vendt op og ned på de faste rutiner, og det har medført, at mange ledere står i en særlig situation, når de skal modtage medarbejderne tilbage på arbejdspladsen. Derfor har konsulenter fra ArbejdsmiljøCentret udviklet et værktøj, som skal hjælpe ledere i små og mellemstore virksomheder med at håndtere tilbagevendte medarbejdere, som har vidt forskellige ønsker og forventninger til at vende tilbage til arbejdspladsen.

Indretning af kontorarbejdspladsen og COVID-19

Biologisk arbejdsmiljø er for alvor kommet på dagsordenen, nu hvor vi alle har ansvar for at mindske risikoen for smittespredning mellem os selv og vores kolleger. Netop sammenhængen mellem smittespredning og indretning af vores kontorer er et område, som mange mangler viden om, og som måske er blevet glemt lidt i indretningen af mange nye kontorer. Screening af arbejdspladsen er vejen frem, hvis du skal danne dig et overblik over alle potentielle smittekilder og minimere smitterisikoen.

Share This