Det danske Vision Zero Council kom flyvende fra start

Den 21. oktober var dagen for opstartsmøde i det nyetablerede Danish Vision Zero Council, hvor arbejdsmiljøansvarlige fra 14 danske, internationale virksomheder var samlet. Dagen bød på inspiration og udveksling af ideer til både strategier og praktiske værktøjer for at sikre udviklingen af en god forebyggelseskultur.

Som aktiv deltager i Vision Zero-kampagnen har Arbejdsmiljøcentret Human House taget initiativ til at etablere et Danish Vision Zero Council. Formålet er at give større ambitiøse internationale virksomheder i Danmark mulighed for og rum til at dele viden og blive inspireret af forskning, forebyggelsesprogrammer og aktiviteter for at forbedre sikkerheden, sundheden og trivslen på arbejdspladsen.

”Jeg synes helt sikkert, at vi har haft en meget lovende start på Danish Vision Zero Council. Jeg er især glad for, hvordan vi allerede fra start tæller intet mindre end 14store danske virksomheder fra forskellige industrier, som har det tilfælles, at de alle er meget ambitiøse, når det kommer til deres medarbejderes sikkerhed, sundhed og trivsel,” fortæller Lars Tornvig, der er direktør i Arbejdsmiljøcentret Human House.

Dagen forløb med oplæg fra bl.a. Pete Kines fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). I sit oplæg præsenterede han den nyeste internationale Vision Zero-forskning om Proactive Leading Indicators, som handler om at sætte proaktive mål på arbejdsmiljøarbejdet. Det er tanken, at Danish Vision Zero Council skal kobles med større globale Vision Zero-virksomheder, og i den forbindelse gav Vision Zero-ambassadør Hans-Horst Konkolewsky en status på kampagnen og fortalte om, hvordan det globale Vision Zero Business Forum vil samarbejde tæt med det danske Council. Dagen sluttede med et spændende oplæg om Siemens ’Zero Harm Culture’ fra Lars Hoffmann, der er Head of EHS Expert Center i Siemens og medlem af det globale Forum.

“Det var skønt endelig at kunne samle det danske Council, og under hele mødet var der en god stemning, og der var en konstant og livlig dialog i rummet. At dømme efter den feedback, som vi har fået fra deltagerne, tør jeg godt at sige, at vi har fået en rigtig god start,” siger Lars Tornvig.

Hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om Danish Vision Zero Council, er du meget velkommen til at kontakte Lars Tornvig på telefon 3123 2157. Du kan også læse meget mere om både Danish Vision Zero Council, det globale Business Forum og hele Vision Zero-kampagnen og tankegangen her.

OM VISION ZERO

Vision Zero er en global arbejdsmiljøkampagne, som siden sin opstart i 2017 har spredt sig til mere end 135 lande verden over. I dag har mere end 12.600 virksomheder koblet sig til tankegangen og principperne bag kampagnen.

Lars Tornvig

Direktør, Øst

3123 2157 · lt@humanhouse.com

KONTAKT

Kontakt os, hvis du vil vide mere om Danish Vision Zero Council eller tankegangen bag den globale indsats, Vision Zero.

Fra sikkerhedskultur til forebyggelseskultur

I hverdagen tror du måske ikke, at det gør den store forskel, om din virksomhed tænker i sikkerhedskultur eller forebyggelseskultur, men det gør det. Ifølge Pernille Thau, der er chefkonsulent i ArbejdsmiljøCentret, skaber den traditionelle sikkerhedskultur et alt for ensporet fokus på at forebygge ulykker gennem adfærd. Og hvis man bruger adfærd som pejlemærke for at forebygge ulykker, så er ulykken i virkeligheden allerede sket.

Vision Zero

Vision Zero er ikke et mål, men et mindset, der beror på, at alle ulykker i princippet kan forebygges. Når alle i virksomheden arbejder mod et fælles mål om nul ulykker, skaber processen den læring, der skal til for at integrere ulykkesforebyggelse i organisationens kultur. For en Vision Zero-virksomhed er arbejdsmiljø en del af forretningens strategi. Human House er global Vision Zero-partner, og vi samarbejder med det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) om at skabe flere Vision Zero-virksomheder på nationalt plan. Vision Zero-strategien er mindst lige så relevant for små og mellemstore virksomheder, som den er for de store.

KNÆK ULYKKESKURVEN

Ulykker er altid uheldige, og de kommer i mange forskellige farver og former. Lige fra manglende rækværk på byggepladsen og udslip af kemikalier i laboratoriet til skæve tunge løft af patienter og stilethæle på den glatte trappe. Selv om ulykker ser meget forskellige ud, så har de ofte en række fællestræk, som vi kan genkende og forebygge. Knæk ulykkeskurven med denne supplerende uddannelse.

Share This