Hvad skal man overhovedet med supplerende uddannelse?

Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse er et rigtig godt afsæt, når du som nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant skal i gang med at tage hånd om dine kollegers sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen. Men som arbejdsmiljørepræsentant skal du også tilbydes supplerende uddannelse hvert år for at sikre, at du holder din viden ved lige, og at du tilegner dig netop de værktøjer, der er brug for i din virksomhed.

”Selvom den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse giver et rigtig godt og absolut nødvendigt afsæt til rollen som arbejdsmiljørepræsentant, er det vigtigt at huske på, at det er en basisuddannelse, der skal give en bred forståelse af, hvordan man arbejder med arbejdsmiljø. Men arbejdspladser er meget forskellige i både organisering, kultur og ikke mindst arbejdsmiljøudfordringer, og derfor er det nødvendigt, at du supplerer med viden, der er relevant i lige præcis din virksomhed,” fortæller Maria Feldtskov, der er kursuskoordinator i ArbejdsmiljøCentret.

Hold gejsten oppe

Udviklingen inden for ledelse, sundhed og arbejdsmiljø går stærkt, og fordi vores konsulenter hver dag er i tæt dialog med vores kunder, ved vi, hvad der rører sig på de danske arbejdspladser:

”De seneste år har vi set en opblomstring i interessen omkring psykisk arbejdsmiljø, og det afspejler sig i de supplerende uddannelser, vi udbyder. I øjeblikket afholder vi f.eks. kurser i, hvordan man styrer bedst gennem forandringer, hvordan man bruger individuel kommunikation til at opnå højere produktivitet, og hvordan man kan reducere ulykker ved at skrue på kulturen,” siger Maria Feldtskov, der dog understreger, at supplerende uddannelse ikke kun er et spørgsmål om at tilegne sig ny viden, men faktisk også kan have betydning for, hvor levende arbejdsmiljøorganisationen er:

”De enkelte arbejdspladser har typisk nogle specifikke ting, de især går og døjer med, og det er selvfølgelig vigtigt at holde fokus på disse. Men hvis man udelukkende trasker rundt i de samme emner år efter år, går luften langsomt af ballonen. Medarbejderne bliver trætte af kun at høre tale om hæve/sænke-borde eller sikkerhed ved skæremaskinen, og arbejdsmiljørepræsentanterne føler sig som virksomhedens bussemænd, der ikke kan få deres kollegaer til at tage de velmente tiltag til sig.”

Uddannelse er en investering

Som arbejdsmiljørepræsentant skal man hvert år tilbydes halvanden dags supplerende uddannelse af sin arbejdsgiver, og hvis man er ny i rollen, skal man tilbydes hele to dage det første år. Og det er en investering, der betaler sig for hele virksomheden, uanset om man vælger et åbent kursus eller et, der er skræddersyet til virksomheden:

”På de supplerende uddannelser får kursisterne helt konkrete redskaber, som de kan bruge med det samme, men vi er meget optaget af, at vores kursister også kan bruge redskaberne til at løse fremtidige udfordringer. Derfor bruger vi praksisnær undervisning, hvilket samtidig gør, at kurserne er relevante for kursister fra vidt forskellige virksomheder, og det giver en rigtig god dynamik i forhold til erfaringsudvekslingen,” slutter Maria Feldtskov.

Maria Feldtskov

Kursusadministrator

8710 8900 · kursus@humanhouse.com

KONTAKT

Vil du vide mere om vores supplerende uddannelser? Kontakt os, og hør, hvad der gavner din virksomhed bedst.

Læs mere om vores kurser.

Enemærke & Petersen kommunikerer sig til et bedre arbejdsmiljø

Når vi kommunikerer klart og tydeligt, mindsker vi risikoen for fejl og bliver samtidig mere effektive i vores arbejde. Det er især relevant, når vi formidler vigtige emner inden for arbejdsmiljø, og når vi kommunikerer os til sikker adfærd. Derfor var kommunikation, krop og kerne et af de fire emner, der var i fokus på entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersens årlige supplerende arbejdsmiljøuddannelse.

Share This