Nemt at søge støtte fra Arbejdsmiljøpuljen for Fonden Nørre Vesterskov

mar 31, 2022

Nemt at søge støtte fra Arbejdsmiljøpuljen for Fonden Nørre Vesterskov

Fonden Nørre Vesterskov er et bo- og dagtilbud, der tilbyder særligt tilrettelagte ungdomsuddannelser for unge med særlige behov. Det lyder ikke umiddelbart som den mest kemi-tunge arbejdsplads, men dykker man ned i bl.a. landbrugs-, køkken- og tømrerværkstederne, finder man kemi rigtig mange steder – og sådan er det faktisk på langt de fleste arbejdspladser: Kemi er overalt. Men der er mange regler, og det er svært at holde overblik i en travl hverdag, og derfor hjalp Human House med at søge støtte fra Arbejdsmiljøpuljen, så Fonden Nørre Vesterskov kunne forebygge ulykker inden for det kemiske område.

”Ligesom mange andre steder har vi en kæmpestor interesse i at passe på vores medarbejdere. Vi har dem til låns fra deres familier, og de skal leveres tilbage i samme gode stand. Men hos os har vi et element mere at tage hensyn til, når det kommer til arbejdsmiljø: vores elever.” Sådan fortæller Karen Gadensgaard, der er leder ved Fonden Nørre Vesterskov.

”Vores unge mennesker er meget visuelle i deres læring, og hvis de ser, at vi som medarbejdere ikke passer på og tager hensyn til vores egne kroppe, så gør de det heller ikke. Derfor var vi begejstrede, da vi gennem Human House hørte om muligheden for at søge tilskud til forebyggelsesprojekter via Arbejdsmiljøpuljen, og nu har vi altså fået en omfattende gennemgang af al vores kemi. Men vi har faktisk også fået tilskud til et andet projekt, der handler om at forebygge smerter og fysisk nedslidning.”

Arbejdsmiljøpuljen gav støtte til kemi og ergonomi

Det var altså kemiens verden, der bragte Arbejdsmiljøpuljens muligheder til Fonden Nørre Vesterskov – og derfra tog det fart. Ifølge Karen Gadensgaard var Fonden Nørre Vesterskov allerede ret opmærksomme på deres medarbejderes arbejdsmiljø, og derfor kunne de se flere måder, de kunne bruge Arbejdsmiljøpuljen på:

”Arbejdsmiljøpuljen er en fantastisk mulighed for at få økonomisk støtte til at passe på vores medarbejdere. Så da der var kommet fart i vores kemi-projekt, begyndte vi at se på de andre områder, der også er vigtige for os at holde et højt niveau på, og vi endte på et forebyggelsesprojekt om smerter og fysisk nedslidning.”

Selve ansøgningsprocessen var ikke svær at overskue – om noget blev de bare endnu mere skarpe på præciseringen af projekterne:

”Når man ansøger om puljemidler, er man nødt til at kende rammerne for et projekt ret specifikt, for at det bliver godkendt. Det kan lyde afskrækkende, men vi satte os egentlig bare ned med Human House og talte udfordringer, muligheder og målsætning igennem. Det hjalp os også, da vi så startede projektet, fordi alle var helt skarpe på, hvad det var, vi skulle. Da rammerne var på plads, hjalp Human House os med at gøre ansøgningen klar, og vi fik nærmest en køreplan for, hvordan man loggede ind og ansøgte. Det var meget nemt, og det er bestemt ikke processen, der afholder os fra at ansøge en anden gang.”

Medarbejderne føler sig set og hørt

Kemi-projektet er allerede afsluttet, og projektet om smerter og fysisk nedslidning mangler kun en enkelt afsluttende opfølgning, før Fonden Nørre Vesterskov selv skal holde fast i de nye, gode vaner. Men hvordan er det så gået?

”Der er virkelig sket noget. Medarbejderne føler sig både hørt og set, og de er glade for, at der er kommet noget opmærksomhed på det. Da vi først kom i gang med ergonomi-delen, blev de grebet af det, og fordi vi ved, at der ligger en opfølgning senere på året, er vi gode til at holde hinanden oppe på de ting, vi i projektet er kommet frem til. Jeg vil klart anbefale andre virksomheder at søge om tilskud fra Arbejdsmiljøpuljen, hvis de går med tanker om at gøre noget godt for deres medarbejdere.”

Hvad der bliver det næste fokuspunkt, Fonden Nørre Vesterskov kaster sig ud i, ved Karen Gadensgaard ikke endnu, men hun er ikke i tvivl om, at der kommer noget. For det gode arbejdsmiljø er vigtigt for bo- og dagtilbuddets medarbejdere, men er i særdeleshed også en vigtig læring for eleverne at tage med sig ud i verden og på arbejdsmarkedet, når tiden kommer til det.

Kontakt

Cases