Sundhedskufferter ruller ud til 100 mænd hos ELINDCO

Da ELINDCO Byggefirma i august måned afholdt arbejdsmiljødag for de ansatte, var formålet klart: flere sundhedsfremmende tiltag. Faktum er nemlig, at 11 procent færre mænd end kvinder besøger egen læge, og i en virksomhed med primært mandlige ansatte kan forebyggende tiltag derfor have stor betydning. Derfor rullede AMC’s sundhedskufferter ud for at gøre medarbejderne bevidste om deres egen sundhed.

I løbet af fire timer var intet mindre end 100 mænd forbi sundhedsworkshoppen, hvor to af ArbejdsmiljøCentrets sundhedskonsulenter havde pakket sundhedskufferterne ud og stod klar til at foretage fysiologiske målinger og tegne et billede af medarbejdernes sundhed.

”Mændene fik først indblik i, hvordan deres blodværdier så ud i forhold til kolesterol, triglycerider og blodsukker, og derefter hoppede de op på Tanita-vægten, som beretter om BMI, fedtprocent og fedt om de indre organer,” fortæller Mette Skau, som er en af sundhedskonsulenterne på workshoppen. ”Ud fra de fysiologiske målinger og tre livsstilsspørgsmål om rygning, alkohol og stress fik hver enkelt medarbejder udarbejdet en grafisk sundhedsscore, som er et supergodt værktøj, vi bruger til at illustrere, hvordan den generelle sundhedstilstand ser ud.”

Barrierer nedbrudt

Formålet med workshoppen var at gøre medarbejderne mere bevidste om deres egen sundhed, og Henrik Bloch, der er arbejdsmiljøchef i Elindco, fortæller, at initiativet har skabt utrolig positiv røre i flokken:

”Alle deltagere var meget positive og glade for sundhedsworkshoppen. Jeg har talt med flere uafhængigt af hinanden, som fortalte, at de tit havde tænkt på at bestille tid hos deres læge for at få sådan en test, men aldrig fik det gjort eller opgav på grund af telefonkø.”

Sundhed Elindco

Det er netop hindringer som disse, der gør, at især mænd ikke kommer af sted til deres egen læge. Ifølge Mette Skau er det derfor vigtigt at man nedbryder de barrierer, som modarbejder sundheden, og det gør man ved at være til stede, der hvor mændene befinder sig – på arbejdspladsen. Og det var langt de fleste medarbejdere rigtig glade for, fortæller hun:

”Der er ingen tvivl om, at Elindco er frontløber i forhold til arbejdsmiljøindsatser, og at de tager deres ansattes sundhed meget seriøst. Mange medarbejdere fortalte på sundhedsworkshoppen, at de generelt oplever et rigtig godt arbejdsmiljø hos Elindco; de er glade for deres arbejde og kolleger, og det er i høj grad med til at fremme trivslen,” lyder det fra sundhedskonsulenten.

”Forebyggende indsatser kan altid betale sig i det lange løb, og arbejdsmiljørelaterede workshops som denne er en simpel måde for virksomheder at inddrage sundhedsfremmende tiltag i arbejdsmiljøet,” slutter Mette Skau.

Rikke Cederqvist Boisen

Projektleder sundhed • Øst/Vest

9340 2200 · ribo@humanhouse.com

Mette Skau Bachhausen

Seniorkonsulent• Øst

9340 2201 · mesk@humanhouse.com

KONTAKT

Skal vi også rulle sundhedskufferterne ud til din sundhedsworkshop? Kontakt os og hør mere.

Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder
Kunder

Valg af arbejdsmiljørepræsentant

Når valgperioden lakker mod enden, er det tid til at vælge eller genvælge virksomhedens næste arbejdsmiljørepræsentant. For at arbejdsmiljøorganisationen lykkes med at gennemføre tiltag, der kommer medarbejderne til gode, er det vigtigt at finde en arbejdsmiljørepræsentant, der både har lysten og evnerne til at varetage hvervet. Men hvordan er det nu lige det er med reglerne for valget? Og hvornår skal man egentlig have en arbejdsmiljøorganisation? Vi giver dig svarene på alle dine spørgsmål.

ERGONOMI I BYGGEBRANCHEN

Tunge løft, godt arbejdsflow og friske medarbejdere – det handler om planlægning på alle niveauer fra projektering til koordinering og entreprenøren og det enkelte sjaks planlægning. En god ergonomisk analyse af arbejdsopgaver skaber overblik over behovet for bl.a. tekniske hjælpemidler, plads til levering af materialer, koordinering med andre faggrupper og logistikplanlægning.

SUNDHEDSTJEK

Er I interesserede i at give jeres medarbejdere en status på, hvordan det står til med helbredet, er der nu mulighed for at booke vores arbejdsmiljøsygeplejerske til et sundhedstjek på virksomheden. Tjekket indeholder eksempelvis måling af fedtprocent, BMI, blodtryk og kolesterol i blodet. Vi tilbyder veludviklede programmer, der kan give et klart billede af den enkelte medarbejders helbredstilstand. Undersøgelserne danner grundlag for en samtale om, hvad den enkelte kan gøre for at fremme egen sundhed. Meget kan man nemlig selv ændre - og dermed forebygge typiske livsstilssygdomme.

Share This