VISION ZERO - EN NY VINKEL PÅ FOREBYGGELSE AF ULYKKER

Over hele landet kan man finde eksempler på, at ulykkesforebyggelse ender med at gå op i regler, forbud og afkrydsningsformularer. Det gør den, fordi arbejdsopgaven ”ulykkesforebyggelse” er begrænset til en mindre gruppe medarbejdere, som af et godt hjerte arbejder indædt for at få kollegaerne til at tage deres forebyggende tiltag til sig. Men det er en helt forkert tilgang, hvis man vil ulykker til livs. Det fortæller chefkonsulent i ArbejdsmiljøCentret Pernille Thau i en ny artikel i magasinet DANSKVAND.

Man skal bl.a. sørge for at udnytte de ansattes erfaring og sikre, at topledelsen formår at skabe en virksomhedskultur, hvor sikkerhed er førsteprioritet, uanset hvor travlt man har. Læs hele artiklen om Vision Zero her.

Vision Zero - en ny vinkel på forebyggelse af ulykker

Pernille Thau

Afdelingsleder • Øst

3172 7812 · pt@humanhouse.com

KONTAKT

Vil du vide mere om, hvordan du kan forebygge ulykker og arbejdsrelaterede sygdomme? Kontakt os, og få en snak om, hvordan din virksomhed bliver Vision Zero-virksomhed.

Supervision i coronaens tidsalder

Supervision er en udviklende metode, der skaber indsigt, styrker relationer og udvikler faglighed, samt bidrager til udvikling af samarbejdet. Supervision handler om at stoppe op, reflektere og skabe et trygt rum, hvor der er fokus på udvikling og læring i forhold til måden, man arbejder på. Men er det overhovedet muligt at skabe sådan et rum, når mange har taget arbejdet med hjem i stuerne og væk fra arbejdspladserne, og når travlheden tilmed ikke er blevet mindre? Det mener Anne Aistrup, der er organisationspsykologisk konsulent i Human House.

Derfor virker nytårsforsætter (ikke)

En vane er en ubevidst handling, der gentages igen og igen over lang tid. Det er noget, vi gør helt uden at tænke over det, fordi det sparer energi, giver en følelse af tryghed og får hjernen til at udskille dopamin i kroppen. Derfor er det også rigtig svært at ændre på selv uhensigtsmæssige vaner, og på trods af hvad mange tror, er det ikke nødvendigvis nemmere at ændre en vane, bare fordi vi går ind i et nyt år. Derfor virker nytårsforsætter kun, hvis du har en oprigtig indre motivation og vilje, der kan få dig igennem de sure dage, lyder det fra erhvervspsykolog Gitte Falsig, der her giver sit bud på, hvad der skal til, for at et nytårsforsæt virker.

Trivsel og arbejdsglæde: Derfor skal du investere i medarbejderne

Over hele landet kan man finde eksempler på, at ulykkesforebyggelse ender med at gå op i regler, forbud og afkrydsningsformularer. Det gør den, fordi arbejdsopgaven ”ulykkesforebyggelse” er begrænset til en mindre gruppe medarbejdere, som af et godt hjerte arbejder indædt for at få kollegaerne til at tage deres forebyggende tiltag til sig. Men det er en helt forkert tilgang, hvis man vil ulykker til livs. Det fortæller chefkonsulent Pernille Thau i en ny artikel i magasinet DANSKVAND.

Share This