NYHEDSBREV

16. december, 2020
TILBAGEBLIK PÅ 2020

I ArbejdsmiljøCentret blev vi i foråret 2020 som så mange andre også ramt af en omsætning, der forsvandt. Vi valgte fra starten at bruge al vores tid på at kontakte vores kunder for at fortælle om, hvordan de kunne skabe en sund og sikker genåbning af arbejdspladserne. Interessen for det ses tydeligt i dette udpluk af de mest læste nyheder i 2020.

05. november, 2020
NYT APV-SPØRGESKEMA SÆTTER FOKUS PÅ SEXISME

For at hjælpe virksomheder med at håndtere problemer med uønsket seksuel opmærksomhed eller kønsdiskrimination på arbejdspladsen har ArbejdsmiljøCentret udarbejdet et helt nyt spørgeskema.

03. september, 2020
DERFOR BLIVER DU SYG I FERIEN

Du er klar til at komme helt ned i gear og nyde din sommerferie med god samvittighed, men knap har du fundet solsengen frem, før snottet næse og feber tvinger dig ind under dynen. Du kan nok nikke genkendende til oplevelsen af at blive syg i ferien, for du er ikke den første, det sker for, og det er der en rigtig god grund til.

23. juni, 2020
VÆRKTØJ TIL LEDERE: FÅ MEDARBEJDERNE GODT TILBAGE

Coronakrisen har vendt op og ned på de faste rutiner, og mange ledere skal nu modtage medarbejderne tilbage på arbejdspladsen. ArbejdsmiljøCentrets Jesper Bardrum og Ole Joensen har udarbejdet et værktøj til at hjælpe ledere med at håndtere tilbagevendte medarbejdere.

12. maj, 2020
POTENTIALET I KRISEN

Selvom vi befinder os midt i orkanens øje, er det allerede nu muligt at hæve blikket og iagttage, hvordan vi har ændret adfærd som en direkte følge af corona-pandemien.
Ifølge Tue Isaksen er der værdifuld og unik viden at bygge videre på, og den viden kan gavne arbejdsfællesskabet.

21. april, 2020
GENÅBNINGAF ARBEJDSPLADSEN

Vi står nu endelig over for at kunne forberede en forsigtig genåbning af arbejdspladser rundt omkring i landet, og aldrig har et sundt og sikkert arbejdsmiljø haft så synlig en betydning for virksomheders drift.

04. februar, 2020
Fremtidens arbejdsplads bygger på arbejdsfællesskaber

Den største udfordring i fremtidens arbejdsmiljø bliver ifølge fremtidsforskere den høje grad af selvbestemmelse. For hvor tillokkende selvbestemmelse end kan lyde, så har vi set utallige eksempler på, at denne tilgang har ført stress, sygefravær og konflikter med sig.

17. december, 2019
New Year, New You – eller hvad?

Det er rigtig svært at ændre på selv uhensigtsmæssige vaner, og på trods af hvad mange tror, er det ikke nødvendigvis nemmere at ændre en vane, bare fordi det er nytår. Erhvervspsykolog Gitte Falsig giver sit bud på, hvad der skal til, for at et nytårsforsæt virker.

08. oktober, 2019
Hvordan undgår du at få smerter i dit arbejde?

En af de største risikofaktorer for arbejdsrelateret sygefravær i Danmark er smerter i kroppen, og det er rigtig dyrt. Hvis du udfører det samme bevægelsesmønster hele dagen eller ikke restituerer ordentligt, er der stor risiko for, at du får smerter.

20. august, 2019
Hvorfor er din stress ikke forsvundet i sommerferien?

Opgaverne hobede sig op i foråret, og mens din hukommelse og koncentrationsevne blev gradvist ringere, længtes du efter en lang sommerferie, der ville eliminere dine stresssymptomer. Men det gjorde den ikke. Her kan du læse hvorfor.

18. juni, 2019
Bør storrumskontoret indrettes til introverte?

Ifølge Anita Bruun-Laursen tyder det på, at løsningen på forstyrrelse i storrumskontoret er den samme uanset type: Tilpasser du storrumskontoret til introverte, skaber du et mere effektivt arbejdsmiljø for alle.

02. april, 2019
Har du svært ved at rekruttere den rette arbejdsmiljørepræsentant?

Af og til støder vi på arbejdsmiljørepræsentanter, der nærmere er blevet udpeget til rollen end valgt. Men de mest engagerede AMO'er hører oftest sammen med kampvalg og engagere medarbejderne.

26. februar, 2019
Sirius-patruljen: En arbejdsplads hvor fejltrin har fatale følger

Sirius adskiller sig fra de fleste arbejdspladser, men det er ikke desto mindre, hvad det er. Da fejltrin har fatale følger, er mændene afhængige af perfekt samarbejde og ledelse. De erfaringer kan konventionelle arbejdspladser lære af.

19. december, 2018
Nyt samarbejde med Aabenraa Kommune

En ny trivselsordning i Aabenraa Kommune skal sikre forebyggelse og hurtig hjælp til medarbejderne. AMC skal de næste fire år løfte den psykiske del. Læs også om julestress og et godt indeklima i vintermånederne.

13. december, 2018
Human House og AMC bliver søsterselskaber

Fra det nye år bliver ArbejdsmiljøCentret og Human House søsterselskaber. Tilsammen er vi nu Danmarks største autoriserede arbejdsmiljørådgiver samt en markant rådgiver inden for organisations- og lederudvikling.

09. oktober, 2018
Sådan vælger I ny arbejdsmiljørepræsentant

Når valgperioden lakker mod enden, er det tid til at vælge eller genvælge den næste arbejdsmiljørepræsentant, og det er vigtigt at finde en, der både har lysten og evnerne til at varetage hvervet.

14. august, 2018
Økonomisk støtte til forebyggelsesprojekter

AMC og Skandia har indgået et nyt samarbejde, der skal hjælpe arbejdspladser med at forebygge sygemeldinger. Derfor kan nye og eksisterende kunder hos Skandia nu få tildelt et beløb til forebyggelsesprojekter hos AMC.

12. juni, 2018
ER SMERTEFOREBYGGELSES-KODEN KNÆKKET?

Mange døjer med smerter i nakke, skuldre og lænd, og kun få steder er det endnu lykkedes at komme smerterne til livs. Men Lån & Spar Bank er på vej til at have knækket koden med deres seneste sundhedsinitiativ, der er udviklet i samarbejde med AMC.

21. marts, 2018
FÅR DU SOVET NOK?

De fleste har brug for at sove et sted mellem 6 og 9 timer i døgnet, men det gør langt fra de fleste. Og det går ud over vores produktivitet, helbred og stressniveau, fortæller cand.scient. Stine Ege Qwist, der vurderer øget arbejde som en af årsagerne til den ringere søvnkvalitet.

06. februar, 2018
GÅ FORÅRET I MØDE MED FOREBYGGENDE PROJEKTER

Som arbejdsmiljørådgiver er vi glade for at skabe viden og udvikle værktøjer, der understøtter et godt arbejdsmiljø, men når der er travlt, oplever vi ofte, at de gode vaner går fløjten. Kulturændringer fra ledelsen er afgørende for, om forebyggelsen lykkes.

27. november, 2017
SAS VÆLGER AMC SOM ARBEJDSMILJØRÅDGIVER

ArbejdsmiljøCentret har landet en flerårig samarbejdsaftale med det skandinaviske flyselskab SAS, der dækker alle arbejdsmiljøområder. Et stærkt hold af AMC-konsulenter skal varetage opgaverne.

26. september, 2017
KOMMER HANDLINGSPLANERNE IKKE LÆNGERE END TIL MØDELOKALET?

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har udviklet et nyt værktøj, der hjælper dig med at forankre handlingsplaner i hele organisationen. I AMC har vi allerede implementeret værktøjet.

16. juni, 2017
NEDBRING KRISERELATERET SYGEFRAVÆR MED RITS

Den indledende krisebearbejdelse er ofte afgørende for, om en medarbejder skal sygemeldes eller kan vende tilbage til sit job efter en ulykke. AMC introducerer RITS, som er en internationalt anerkendt psykologisk metode til stress- og krisebearbejdning.

21. april, 2017
DEBAT PÅ P1: KAN SELVLEDELSE GIVE STRESS?

I mange år har fokus på individet og værdiledelse været normen på de danske arbejdspladser. Men ifølge cand.psych. Tue Isaksen overdøver negative konsekvenser nu de positive, og det er tid til at bevæge sig mod mere synlige ledelsesroller.

04. april, 2017
AMC STYRKER SAMARBEJDET MED ROSKILDE KOMMUNE

ArbejdsmiljøCentret og Roskilde Kommune har gennem mange år haft et nært samarbejde, og med en nyligt indgået rammeaftale om arbejdsmiljørådgivning på alle områder er samarbejdet blevet endnu stærkere.

10. januar, 2017
DRONNING MARGRETHE - ÅRETS ARBEJDSMILJØAMBASSADØR

Dronningens nytårstale er en tradition i de fleste hjem, og de af os, der var så heldige at kunne blænde op for tv-signalet i år, kunne opleve en dronning, der er stærk kandidat til titlen som årets arbejdsmiljøambassadør.

21. december, 2016
GLÆDELIG JUL FRA ARBEJDSMILJØCENTRET

2016 har været et utrolig spændende år for AMC, hvor vi har sagt goddag til hele 21 nye kolleger over hele landet! Vi har åbnet nyt kontor i Kolding, og så blev det året, hvor vi skiftede vores adresser i Brøndby og Lyngby ud med spritnye lokaler i Søborg.

03. november, 2016
SES VI PÅ AM:2016?

11 workshops, en konferencestand, en boglancering og et konferencehold på ikke færre end 14 konsulenter. Ja, der er rig mulighed for at møde os på Arbejdsmiljøkonferencen 6.-8. november og få inspiration til arbejdsmiljøarbejdet!

12. oktober, 2016
OKTOBER I NYE OMGIVELSER

I AMC har vi brugt den lange sommer på at optimere vores egne omgivelser. I september åbnede vi nyt kontor i Kolding og byttede lokalerne i Brøndby og Lyngby ud med en ny adresse i Søborg. Læs, hvordan arbejdsmiljørådgiveren selv vælger at indrette storrumskontor.

23. august, 2016
ER DET TID TIL AT KOMME PÅ UDDANNELSE?

I AMC udbyder vi en lang række lovpligtige og supplerende uddannelser, der ruster dig til at skabe de bedste betingelser for dine medarbejdere – og nu er vi klar med tre helt nye: VAU, Arbejdsmiljøchefen og koordinatoruddannelsen.

22. juni, 2016
VI ÅBNER KONTOR I KOLDING

Kolding og hele Region Syd er ganske enkelt for spændende til at vi kan holde os væk!

Derfor har vi ansat Stig Holm som vores nye afdelingsleder i Kolding, og nu går jagten ind på at finde lokaler, fantastiske kolleger og gerne lidt nye kunder også.

06. april, 2016
FLERE STÆRKE KONSULENTER OG STYR PÅ STØJEN

Vil du se vores stærke holdkort? På seks måneder har vi fordoblet vores størrelse. Vi kan nu tilbyde vores kunder 40 af Danmarks absolut bedste og mest erfarne arbejdsmiljøkonsulenter.

29. januar, 2016
SEKS NYE BRANCHEKENDTE KONSULENTER

I januar har vi glæden af at byde velkommen til seks fantastiske nye konsulenter, der alle har lang erfaring med arbejdsmiljø- og ledelsesrådgivning. Du kan også læse mere om vores mange kurser over hele landet.