ARBEJDSMILJØØKONOMI

Når I bruger penge på at forbedre trivslen i jeres virksomhed, er det fremfor alt en investering. Men hvordan kan I finde ud af, om investeringerne er rentable?

Det kan I, hvis I ser hver investering i trivsel som løsningen på et forretningsproblem. Det kan være manglende indtjening eller højt sygefravær. Regn ud, hvad problemet koster jeres organisation – og modsat, hvad det vil koste at løse problemet. Så er I godt på vej til at have svaret på ovenstående spørgsmål og en sund arbejdsmiljøøkonomi.

Og mellem os: Mistrivsel koster altid!

Arbejdsmiljøøkonomi synliggør skjulte omkostninger

Det handler altså om at tage udgangspunkt i en konkret indsats og ikke i den generelle trivsel. Det handler i høj grad også om at få synliggjort alle omkostninger i det regnestykke, man laver.

Usynlige omkostninger ved sygefravær kan f.eks. være belastning af andre medarbejdere eller lavere produktivitet, hvis vikarer eller mindre erfarne tager over.

Vi hjælper med udregningen og lægger en plan for, hvilke områder det kan betale sig at investere i for at højne trivslen.

Jasper Eriksen

Strategisk arbejdsmiljø

3065 5487 · je@amcentret.dk

Pernille Thau

Strategisk arbejdsmiljø

3172 7812 · pt@amcentret.dk

KONTAKT

Vil du vide mere om arbejdsmiljøøkonomi? Kontakt os, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

·

·

Ekstern tovholder hos Holm & Halby

Forskning viser, at sygefraværet falder, når medarbejdere bliver anerkendt for deres indsats. Men det er ikke altid nemt som leder at leve op til det ansvar, og der er endda mange jobs, hvor der skal handles her og nu, og der derfor ingen leder er til at opleve håndteringen af vanskelige situationer. Ifølge erhvervspsykolog Mette Mikkelsen er det vigtigt at skabe et rum, hvor de ansatte kan fortælle om deres oplevelser, og hvor lederen kan vise sin opbakning og anerkendelse.

Knauf Danogips satser på seriøs sikkerhedsindsats

Topledelsen i Knauf Danogips har taget en beslutning om en seriøs indsats på arbejdsmiljøarbejdet med sikkerhed som det primære indsatsområde. ”Det tager tid og koster penge, ja, men det er det hele værd,” fortæller sikkerheds- og vedligeholdelseschefen. Fire gange årligt udfører AMC sikkerhedsrunderinger på fabrikken fra som en del af deres arbejdmiljøledelsessystem, og det giver konstant fokus på forebyggelse og styring af risici.

Valg af arbejdsmiljørepræsentant

Har du helt styr på valget til arbejdsmiljøorganisationen? Hvem kan vælges, hvem har stemmeret, og hvad siger loven om formerne? Her kan du læse en guide til, hvordan valget skal foregå, og hvilke muligheder der findes. Vidste du f.eks., at arbejdsmiljørepræsentantens beskyttelse træder i kraft allerede fra det tidspunkt, hvor arbejdsgiveren eller organisationen kender valgresultatet, selv hvis funktionen først indtrædes senere?