PÅBUD

Der findes flere forskellige typer påbud, som Arbejdstilsynet kan give, når noget ikke lever op til arbejdsmiljølovgivningen. Ens for dem alle er dog, at du skal handle på dem hurtigt. Med 35 års erfaring på området rådgiver vi virksomheder inden for alle brancher og hjælper dig med hurtigt at komme tilbage til arbejdet.

Vi er autoriseret rådgiver inden for alle fem arbejdsmiljøområder og kan derfor nemt og hurtigt hjælpe dig med at få has på problemerne. Uanset hvilken type påbud, du har fået, er det ofte den bedste løsning at have en rådgiver ind over – så er du sikker på at få en langsigtet, helhedsorienteret løsning, hvor problemerne ikke opstår igen.

Er Arbejdstilsynet på vej?

Har du fået besked om, at Arbejdstilsynet snart kommer på besøg, kan vi hjælpe dig med det forebyggende arbejde, så du undgår besværet med et påbud. Vi tager Arbejdstilsynets briller på, påpeger fejl og mangler og rådgiver om, hvordan du kommer problemerne til livs. En screening vil samtidig give dig friere hænder til at finde en løsning, der også på sigt passer ind i din virksomhedskultur.

Fire typer påbud

Arbejdstilsynet opererer overordnet set med fire typer påbud:

  • Strakspåbud
  • Påbud med frist
  • Undersøgelsespåbud
  • Rådgivningspåbud

Klik her for at læse mere om de forskellige påbud og deres konsekvenser for dig.

konsulenter

Søren Jakobsen

Teknisk miljøleder • MEM

Chefkonsulent

2927 2350 · sj@amcentret.dk
konsulenter

Gert Fuursted

Ergoterapeut

Seniorkonsulent

3065 5477 · gf@amcentret.dk

KONTAKT

Vil du vide mere om påbud? Kontakt os, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

VALG AF ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANT

Har du helt styr på valget til arbejdsmiljøorganisationen? Hvem kan vælges, hvem har stemmeret, og hvad siger loven om formerne? Her kan du læse en guide til, hvordan valget skal foregå, og hvilke muligheder der findes. Vidste du f.eks., at arbejdsmiljørepræsentantens beskyttelse træder i kraft allerede fra det tidspunkt, hvor arbejdsgiveren eller organisationen kender valgresultatet, selv hvis funktionen først indtrædes senere?

OVERBLIK MED ARBEJDSMILJØLEDELSE

Topledelsen i Knauf Danogips har taget en beslutning om en seriøs indsats på arbejdsmiljøarbejdet med sikkerhed som det primære indsatsområde. ”Det tager tid og koster penge, ja, men det er det hele værd,” fortæller sikkerheds- og vedligeholdelseschefen. Fire gange årligt udfører AMC sikkerhedsrunderinger på fabrikken fra som en del af deres arbejdmiljøledelsessystem, og det giver konstant fokus på forebyggelse og styring af risici.

EKSTERN TOVHOLDER HOS HOLM & HALBY

Det startede som et samarbejde om APV’en, men Holm & Halby kunne godt se idéen i at spare interne ressourcer og samtidig have adgang til ekspertviden. Derfor udviklede samarbejdet sig stille og roligt, og i dag er AMC ekstern tovholder og koordinator på laboratorieudbyderens arbejdsmiljøarbejde. Det letter både det administrative for arbejdsmiljøorganisationen og giver sikkerhed for, at virksomheden hele tiden er på forkant med arbejdsmiljøet.
Share This