PÅBUD

Der findes flere forskellige typer påbud, som Arbejdstilsynet kan give, når noget ikke lever op til arbejdsmiljølovgivningen. Ens for dem alle er dog, at du skal handle på dem hurtigt. Med 35 års erfaring på området rådgiver vi virksomheder inden for alle brancher og hjælper dig med hurtigt at komme tilbage til arbejdet.

Vi er autoriseret rådgiver inden for alle fem arbejdsmiljøområder og kan derfor nemt og hurtigt hjælpe dig med at få has på problemerne. Uanset hvilken type påbud, du har fået, er det ofte den bedste løsning at have en rådgiver ind over – så er du sikker på at få en langsigtet, helhedsorienteret løsning, hvor problemerne ikke opstår igen.

Er Arbejdstilsynet på vej?

Har du fået besked om, at Arbejdstilsynet snart kommer på besøg, kan vi hjælpe dig med det forebyggende arbejde, så du undgår besværet med et påbud. Vi tager Arbejdstilsynets briller på, påpeger fejl og mangler og rådgiver om, hvordan du kommer problemerne til livs. En screening vil samtidig give dig friere hænder til at finde en løsning, der også på sigt passer ind i din virksomhedskultur.

Fire typer påbud

Arbejdstilsynet opererer overordnet set med fire typer påbud:

  • Strakspåbud
  • Påbud med frist
  • Undersøgelsespåbud
  • Kompetencepåbud (tidl. rådgivningspåbud)

Klik her for at læse mere om de forskellige påbud og deres konsekvenser for dig.

konsulenter

Søren Jakobsen

Teknisk miljøleder • MEM • Øst

Chefkonsulent

2927 2350 · sj@humanhouse.com
konsulenter

Gert Fuursted

Ergoterapeut • Vest

Seniorkonsulent

3065 5477 · gf@humanhouse.com

KONTAKT

Vil du vide mere om påbud? Kontakt os, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

Kompetencepåbud erstatter rådgiverpåbuddet

Folketinget har besluttet, at rådgiverpåbuddet ikke længere eksisterer fra 1. april 2021, men i stedet erstattes af et såkaldt kompetencepåbud. Det betyder, at hvis Arbejdstilsynet vurderer, at en virksomhed, der får påbuddet, selv kan opbygge eller har kompetencerne til at løse problemstillingen internt, er det ikke et krav at inddrage en autoriseret arbejdsmiljørådgiver. Samtidig lægger aftalen om indsatsen for et forbedret arbejdsmiljø op til store bødestigninger og gebyrer fra Arbejdstilsynet, som gør det endnu mere fordelagtigt at forebygge overtrædelser af arbejdsmiljølovgivningen.

Guide: Lær Arbejdstilsynets påbud at kende

Der findes flere forskellige typer påbud, som Arbejdstilsynet kan give, når noget ikke lever op til arbejdsmiljølovgivningen - strakspåbud, påbud med frist, undersøgelsespåbud og rådgivningspåbud. Ens for dem alle er dog, at du skal handle hurtigt. Få et hurtigt overblik over, hvornår du risikerer at få de forskellige påbud, og hvordan du forholder dig til hver enkelt, hvis du har fået et.

OVERBLIK MED ARBEJDSMILJØLEDELSE

Topledelsen i Knauf Danogips har taget en beslutning om en seriøs indsats på arbejdsmiljøarbejdet med sikkerhed som det primære indsatsområde. ”Det tager tid og koster penge, ja, men det er det hele værd,” fortæller sikkerheds- og vedligeholdelseschefen. Fire gange årligt udfører AMC sikkerhedsrunderinger på fabrikken fra som en del af deres arbejdmiljøledelsessystem, og det giver konstant fokus på forebyggelse og styring af risici.

Share This