SIKKERHEDSRUNDERING

Det skal være sikkert at gå på arbejde hver dag – også når arbejdspladsen er en byggeplads. Sikkerhedsrunderinger med jævne mellemrum gør det muligt løbende at opfange eventuelle sikkerhedsproblemer og få dem løst med det samme.

Sikkerhedsrunderinger er desværre ikke lovpligtige, men gør man dem til en regel, har de en klar signalværdi overfor de ansatte. Det er en proaktiv metode, som fortæller, at ledelsen ikke er ligeglad med sikkerheden – at de har en ambition om at højne standarden.

Det opnår man med en sikkerhedsrundering:

  1. Sikkerheden måles og kontrolleres jævnligt
  2. Mulighed for løbende at følge op på eventuelle problemer
  3. Arbejdsulykker forebygges
  4. Der sendes signal om, at sikkerheden er vigtig
  5. Medarbejdernes holdning og adfærd påvirkes
  6. Der skabes mulighed for en uformel snak om sikkerhed rundt omkring på de forskellige pladser
  7. Mulighed for at inddrage ekstern arbejdsmiljøfaglig bistand

Sikkerhedsrundering med sparringspartner

Mange af vores kunder giver udtryk for at være glade for at have en uvildig konsulent med på runderingerne. Vi fungerer som sikkerhedsline og sparringspartner på områder, som medlemmerne af arbejdsmiljøorganisationen ikke selv er uddannet til at tage sig af.

Desuden kan det være godt at have en ekstern med, når pegefingeren engang imellem skal løftes overfor de ansatte. Vi kan bidrage til at understrege, hvor vigtigt det er aldrig at gå på kompromis med sikkerheden.

konsulenter

Brian Foldager Larsen

Arbejdsmiljøkoordinator • Vest

Chefkonsulent

3179 4845 · bl@humanhouse.com
konsulenter

Vibeke Rasmussen

Fysioterapeut • MEM • Øst

Chefkonsulent

4026 5925 · vira@humanhouse.com

KONTAKT

Vil du vide mere om sikkerhedsrundering på byggepladsen? Kontakt os, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig

Arbejdsmiljøleder for Kemp & Lauritzen i Københavns Lufthavn

Fra sommeren 2019 står den største fase af Finger E i Københavns Lufthavn færdig og er klar til at transportere dig ud i verden. Ikke mindst takket være Kemp & Lauritzen, der har teknikerentreprisen på udvidelsen. Den opgave blev blandt andet vundet på baggrund af installationsvirksomhedens fokus på sikkerhed i arbejdsmiljøet. Som koordinator af sikkerhedsarbejdet valgte Kemp & Lauritzen at gøre brug af ArbejdsmiljøCentret.

Arbejdsmiljøet tænkes ind, når Midttrafik ombygger

Hver dag strømmer det ind med opkald til Midttrafiks callcenter i Højbjerg, der tager sig af bestillinger af kørselsordninger til borgerne. Derfor var det ingen overraskelse, at medarbejderne på den telefontunge arbejdsplads var generet af støj – faktisk så meget at det udløste et påbud fra Arbejdstilsynet. AMC gik derfor ind i sagen og fandt på baggrund af støjmålinger frem til løsninger på problemet, der efterfølgende er blevet rost af både Arbejdstilsynet og medarbejderne selv.

TUNGT ARBEJDE PÅ BYGGEPLADSEN

Efter et rådgivningspåbud har tømrer- og snedkerfirmaet Vinther & Lassen fået hjælp af ArbejdsmiljøCentret til at få ekstra godt styr på de tunge løft – dem er der nemlig mange af på byggepladser, hvor bl.a. stilladsarbejde kan være en fysisk belastning. Virksomheden har især haft fokus på løft i forbindelse med vinduesmontering, men også en bred, praktisk gennemgang af ergonomi på byggepladser har givet stor værdi for de ansatte.

Share This