ERGONOMI PÅ KONTORET

Den enkelte kontorarbejdsplads skal indrettes til dens bruger. En ergonomisk gennemgang sikrer, at der bliver taget hensyn til individuelle behov og opgaver.

Der skal kigges på indretning og arbejdsstillinger, det skal vurderes, om inventaret kan bruges anderledes, og om arbejdet kan varieres og tilrettelægges på en anden måde.

Uddan en superbruger

Har I mange PC-arbejdspladser kunne det være en ide at uddanne en eller flere til at vejlede kollegerne i, hvordan de bedst muligt indretter deres arbejdsplads. Der er nemlig mange, som ikke husker at udnytte de muligheder, der er for at indstille fx stol og bord.

 

Karina Haasum

Arbejdsmiljørådgiver, ergonomi

3094 2781

KONTAKT

Vil du vide mere om ergonomi på kontoret? Kontakt os, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig

 

 

 

Korrekt indstilling hindrer almindelige gener

Og det er en skam, for er tingene indstillet rigtigt, kan man alt andet lige undgå de almindeligste gener ved skærmarbejde. Med en superbruger kan både nye og ‘gamle’ medarbejdere instrueres løbende, herunder også i hensigtsmæssige arbejdsstillinger og strækøvelser.

Øvelser forebygger spænding

Rådgivning i kontorergonomi kan med fordel suppleres med en række enkle øvelser, der forebygger spændinger og skader -nemme at lave på kontoret x antal gange i løbet af en arbejdsdag. En målrettet indsats kan holde arbejdsrelaterede gener og spændinger i skak.