FYSISK TRÆNING

Forskning viser, at muskel- og skeletbesvær er et stigende problem for danskerne. Det påvirker deres ydeevne på arbejdspladsen, hvilket i sidste ende kan blive dyrt for virksomheden. Med et træningsprojekt, som både tager højde for gode ergonomiske arbejdsstillinger og fysisk træning, der passer til den enkelte arbejdsplads, kan vi implementere de gode vaner som en naturlig del af medarbejdernes hverdag.

Fordi smerter i muskler og skelet påvirker både produktivitet og sygefravær, vælger mange virksomheder at tage en del af ansvaret for, at medarbejderne bevarer en god fysik. Uanset om arbejdet er hårdt for kroppen på grund af stillesiddende adfærd eller fysisk tungt arbejde, kan forebyggende og sundhedsfremmende træningstiltag være det, der sikrer, at medarbejderen kan holde energien og produktiviteten i hverdagen samt holde til arbejdets fysiske krav – både nu og på længere sigt.

Fysisk træning på arbejdspladsen

Der er mange måder at udforme og implementere et træningsprojekt på, men vi ser altid de bedste resultater, når der er defineret et klart formål. Sammen finder vi ud af, hvilke specifikke behov der er på virksomheden, og hvordan træningen bedst forebygger og reducerer smerter og gener. Fysisk træning behøver ikke tage lang tid, og udfører man øvelserne i fællesskab i afdelingen, øger man oven i købet både trivslen og energiniveauet.

Projektet kan spænde helt fra en afgrænset indsats til et længerevarende forløb, og ofte skal der kun få funktionelle øvelser til at give klare resultater. Men det er mindst lige så vigtigt, at forløbet tilrettelægges, så træningen bliver en naturlig del af virksomhedskulturen, som prioriteres i hverdagen. Derfor hjælper vi ikke kun med øvelser, der tackler de konkrete udfordringer, der findes på virksomheden, vi arbejder også med korrekt implementering.

konsulenter

Simone Hebsgaard Rasmussen

Sundhed og ergonomi • Vest

Konsulent

30 20 96 01 · shr@humanhouse.com
konsulenter

Karina Haasum

Arbejdsmiljørådgiver, ergonomi • Øst

Seniorkonsulent

3094 2781 · kha@humanhouse.com

KONTAKT

Vil du vide mere om fysisk træning? Kontakt os, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

> HENT PRODUKTBLAD

Lån & Spar Bank på vej til at knække koden til smerteforebyggelse

Noget tyder på, at Lån & Spar Bank er godt på vej til at knække koden til smerteforebyggelse med deres seneste sundhedsinitiativ, der er udviklet i samarbejder med ArbejdsmiljøCentret. Forebyggelsesprojektetet har så stort potentiale, at Lån & Spar Bank er med i konkurrencen om at blive Danmarks Sundeste Arbejdsplads.

Køge Kommune har styr på kontorergonomien

I Køge Kommune havde de længe snakket om at få helt styr på ergonomien i Teknik- og Miljøforvaltningen. Derfor var det et værdsat tiltag, da ArbejdsmiljøCentret gennemførte en ergonomisk gennemgang, der skabte plads til både små og store forbedringer. Mange af ændringerne handlede om småjusteringer, der ikke krævede fordyrende indkøb, og to medarbejdere blev klædt ekstra godt på, så de fremover selv kan instruere kollegerne.

PERSONLIGE SUNDHEDSPROFILER I AAB

Gennem flere år har Arbejdernes Andels Boligforening (AAB) i Aarhus haft stort fokus på at skabe og fastholde en sund arbejdsplads. Derfor var det et naturligt skridt for direktør Anders Rønnebro at tilbyde sine medarbejdere en personlig sundhedsprofil, der både kunne sætte fokus på den enkelte medarbejders individuelle mål, men som også giver et klart billede af, hvilke resultater virksomheden har opnået med de seneste års sundhedsfremmende tiltag.

Share This