KONTORERGONOMI

Den enkelte kontorarbejdsplads skal indrettes til dens bruger. Med god kontorergonomi og en ergonomisk gennemgang af arbejdspladsen sikrer du, at der bliver taget hensyn til individuelle behov og opgaver.

Der skal kigges på indretning og arbejdsstillinger, det skal vurderes, om inventaret kan bruges anderledes, og om arbejdet kan varieres og tilrettelægges på en anden måde.

Uddan en superbruger i kontorergonomi

Har I mange PC-arbejdspladser kunne det være en ide at uddanne en eller flere til at vejlede kollegerne i, hvordan de bedst muligt indretter deres arbejdsplads. Der er nemlig mange, som ikke husker at udnytte de muligheder, der er for at indstille f.eks. stol og bord.

Korrekt indstilling hindrer almindelige gener

Og det er en skam, for er tingene indstillet rigtigt, kan man alt andet lige undgå de almindeligste gener ved skærmarbejde. Med en superbruger kan både nye og gamle medarbejdere instrueres løbende, herunder også i hensigtsmæssige arbejdsstillinger og strækøvelser.

Øvelser forebygger spænding

Rådgivning i kontorergonomi kan med fordel suppleres med en række enkle øvelser, der forebygger spændinger og skader -nemme at lave på kontoret x antal gange i løbet af en arbejdsdag. En målrettet indsats kan holde arbejdsrelaterede gener og spændinger i skak.

Tine Brodersen

Fysioterapeut

5213 7513 · tb@amcentret.dk

Karina Haasum

Arbejdsmiljørådgiver, ergonomi

3094 2781 · kha@amcentret.dk

 

KONTAKT

Vil du vide mere om ergonomi på kontoret? Kontakt os, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig

·

·

Det er sjovere at gå på arbejde, hvis man ikke har ondt

Kan det nu virkelig også passe, at det skal være en fornøjelse at gå på arbejde? Ja, siger Tine Brodersen, der er fysioterapeut i ArbejdsmiljøCentret, for når medarbejderne ikke får hovedpine og smerter i ryg og nakke af at være på arbejde, falder sygefraværet markant. Det var tilfældet i Retten i Hjørring, hvor Tine i december 2016 rådgav om kontorergonomi.

Køge Kommune har styr på kontorergonomien

I Køge Kommune havde de længe snakket om at få helt styr på ergonomien i Teknik- og Miljøforvaltningen. Derfor var det et værdsat tiltag, da ArbejdsmiljøCentret gennemførte en ergonomisk gennemgang, der skabte plads til både små og store forbedringer. Mange af ændringerne handlede om småjusteringer, der ikke krævede fordyrende indkøb, og to medarbejdere blev klædt ekstra godt på, så de fremover selv kan instruere kollegerne.

PERSONLIGE SUNDHEDSPROFILER I AAB

Gennem flere år har Arbejdernes Andels Boligforening (AAB) i Aarhus haft stort fokus på at skabe og fastholde en sund arbejdsplads. Derfor var det et naturligt skridt for direktør Anders Rønnebro at tilbyde sine medarbejdere en personlig sundhedsprofil, der både kunne sætte fokus på den enkelte medarbejders individuelle mål, men som også giver et klart billede af, hvilke resultater virksomheden har opnået med de seneste års sundhedsfremmende tiltag.