VACCINATION

Influenzavaccination

Influenzasæsonen står for døren hvert år, når efteråret sætter ind. Flere og flere forsøger at holde den ude med en vaccination.

Med et tilbud om vaccination på arbejdspladsen øger I chancen for at nedbringe sygefraværet under de influenzaepidemier, vi ikke kommer udenom. Vi vaccinerer sidst i oktober og et godt stykke ind i november. Ring derfor gerne til os inden 1. oktober.

Der er en række ting, du selv kan gøre for at beskytte dig selv og andre mod influenza:

  • Vask hænder oftere end du ellers ville gøre
  • Anvend antibakteriel sæbe eller hånddesinfektionsmiddel
  • Nys og host i ærmet i stedet for i hænderne

Sidst men ikke mindst: BLIV HJEMME, HVIS DU ER SYG!

John Bjerre

Seniorkonsulent, sundhed

3065 5474

KONTAKT

Vil du vide mere om vaccination? Kontakt os, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig

Vaccination til kloak- og spildevandsarbejdere

Er der nogen på jeres arbejdsplads, der arbejder med håndtering, behandling eller analyse af spildevand eller kloakslam? I så fald er der vaccinationsbestemmelser, der skal overholdes.

Medarbejderne er udsat for smitterisiko og skal vaccineres mod:

  1. Leverbetændelse
  2. Stivkrampe
  3. Polio

Leverbetændelse: Denne vaccination gives i 2 omgange med mindst 6 måneders og max 5 års mellemrum. Den første vaccination giver et års beskyttelse og den næste yderligere 25 år.

Stivkrampe: Stivkrampevaccinationerne gives som led i børnevaccinationerne tre gange, Herefter anbefales fornyede vaccinationer hvert 10. år.Poliovaccinationerne gives også i forbindelse med børnevaccinationerne.

Polio: Fuld beskyttelse opnås ved fire vaccinationer. Er der tidligere givet vaccinationer, der ikke er dokumentation for, kræver Arbejdstilsynet, at der skal gives en fjerde, som så dokumenteres.