KONFLIKTHÅNDTERING

Konflikter på arbejdspladsen er altid en hæmsko for kerneopgaven. Vi bliver mindre effektive, laver flere fejl, og medarbejder-gennemstrømningen øges. Derfor betaler det sig altid at løse eksisterende konflikter – og især at forebygge dem. Virksomheder, der formår at håndtere faglige uenigheder på en konstruktiv måde, klarer sig generelt bedre i forhold til kvalitet, resultat og trivsel.

Som erhvervspsykologer arbejder vi altid med arbejdspladsen som helhed og har derfor både fokus på organisation, ledelse, gruppe og individ. Vi hjælper med at håndtere opståede konflikter bedst muligt og understøtter etableringen af en forebyggende feedback-kultur, hvor faglige uenigheder ikke udvikler sig til konflikter.

Kom konflikterne i forkøbet

Det første skridt mod etableringen af en sund feedback-kultur er at drøfte, hvad det er for et samarbejde, der bør være omkring den fælles opgave. Hvordan kommunikerer og koordinerer vi? Hvordan efterspørger og giver vi hinanden brugbar og rettidig feedback, der sikrer en effektiv og optimal opgaveløsning?

Sammen skaber vi en kultur, der er i stand til at håndtere faglige uenigheder konstruktivt, så retfærdighed, tillid og kreativitet har frit spil.

Hvis konflikterne allerede findes

Konflikter kan opstå i alle typer virksomheder, og hvis der ikke bliver taget hånd om dem, kan det få omfattende konsekvenser for virksomheden. Vi træder ind som mæglere og hjælper med at håndtere konflikter mellem to eller flere medarbejdere, mellem afdelinger eller mellem leder og medarbejder. Vi hjælper de implicerede med at lægge fortidens uoverensstemmelser til side og fremadrettet bruge energien konstruktivt.

Vi kan også hjælpe lederen med konkrete værktøjer til, hvordan han eller hun håndterer uoverensstemmelser blandt medarbejdergruppen i fremtiden, så de ikke udvikler sig til konflikter.  I ArbejdsmiljøCentret arbejder vi både med offentlige og private virksomheder, og vi udvikler løsninger, der passer til den enkelte organisation. Når først konflikter har udviklet sig, kan det være svært at løse internt.

konsulenter

Mette Lindhardt

Erhvervspsykolog • Vest

Chefkonsulent • Cand.psych. aut.

2134 2074 · ml@humanhouse.com
konsulenter

Stine Moesmand

Organisationspsykolog • Øst

Chefkonsulent • Cand.psych. aut.

3157 4854 · sm@humanhouse.com

KONTAKT

Vil du vide mere om konflikthåndtering? Kontakt os, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

> HENT PRODUKTBLAD

Psykologisk tryghed: Vi fejler, når vi lukker øjnene for fejl

Du kender det godt, ikke? Det der med at komme ind i et rum, hvor stemningen er trykket, og du ikke er i tvivl om, at her skal du have paraderne oppe og holde den rette facade. Når den slags rum indfinder sig på en arbejdsplads, er der stor sandsynlighed for, at der i denne gruppe ikke bliver givet ordentlig feedback, ikke er plads til at stille spørgsmål eller dele usikkerheder, og at teamet nærmere er modspillere end et hold i forhold til at sikre, at vi lærer af vores fejl. Kort sagt mangler der psykologisk tryghed, og det kan ifølge erhvervspsykolog Bent Schultz øge mængden af fejl, gå ud over trivslen på arbejdspladsen og give flere sygedage til medarbejderne.

Debatten om seksuel chikane brager på trods af klar nultolerance i lovgivningen

Lovgivning fra Arbejdstilsynet dikterer nultolerance over for seksuel chikane og andre krænkende handlinger på arbejdspladsen, men alligevel forekommer krænkelser i de fleste brancher. Hvad kan vi gøre for at skabe et åbent, sikkert og trygt arbejdsmiljø, hvor vi forebygger og bekæmper i fællesskab?

Nyt APV-spørgeskema sætter fokus på sexisme på arbejdspladsen

For at hjælpe virksomheder med at håndtere problemer med uønsket seksuel opmærksomhed eller kønsdiskrimination på arbejdspladsen har Human House udarbejdet et helt nyt spørgeskema.

Share This