MENTAL ROBUSTHED

Fokus på konkurrencedygtighed og effektivitet er nødvendigt i dagens offentlige og private virksomheder. Vi ser dog ofte, at det medfører et stigende arbejdspres, der påvirker trivslen og stressniveauet negativt, hvis ledere og medarbejdere ikke formår at stå imod.

Kært barn har som bekendt mange navne – mental modstandsdygtighed, robusthed eller resiliens beskriver alle et individuelt niveau af robusthed, som alle mennesker besidder i større eller mindre grad. Mental robusthed er et psykologisk begreb og en kraft der bevirker, at vi mennesker bliver bedre i stand til at overkomme belastende og stressfulde udfordringer, såvel på arbejdspladsen som i privatlivet.

 

Sarah Elisabeth Ambs-Thomsen

Erhvervspsykolog

2611 7541

KONTAKT

Vil du vide mere om mental robusthed? Kontakt os, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

​Skab mental modstandskraft og robuste organisationer

Fra nyere forskning ved vi i dag, at den menneskelige hjerne kan trænes og udvikles på lige fod med resten af vores fysik. Vores særlige programmer og værktøjer til udvikling af mental robusthed, bygger derfor alle på den nyeste viden inden for hjerneforskning og anvendt psykologi – hvorfor vi ved, at de virker!

For at teste programmerne til det yderste, har vi bl.a. undervist ansatte i Politiets Aktionsstyrke og Livvagtsstyrke i brug af værktøjerne, med særdeles positive resultater. Man behøver dog langt fra, at udsætte sig selv for livsfare, for at opleve den positive effekt. De forskellige psykologiske ressourcer kan udvikles og anvendes forebyggende af alle, til stor gavn for individ og arbejdsplads.

Som de første autoriserede arbejdsmiljørådgivere i Danmark kan vi nu tilbyde programmer og værktøjer til udvikling af netop mental modstandskraft! Vores forskellige programmer indeholder temaer som:

  • ​Menneskets psykologiske og fysiologiske grundvilkår
  • ​Konstruktiv selvregulering af følelser og tanker
  • ​Anvendelse af karakterstyrker
  • ​Udvikling af gode relationer

I AMC kan vi håndtere udviklingsforløb på både leder- og medarbejderniveau