Selv med det bedste værn er det umuligt at forebygge alle ulykker, og når uheldet er ude, er det vigtigt at tage sig af de implicerede medarbejdere hurtigst muligt. Hos ArbejdsmiljøCentret hjælper vi dig med at vurdere behovet og er klar til at rykke ud med akut psykisk krisehjælp.
Udpeg på forhånd de medarbejdere, der kan rekvirere krisehjælp, så I er klar til at handle hurtigt. Hvis uheldet er ude, kontakter rekvirenten os på 8710 8900 og bliver stillet om til en ledig psykolog. Uden for vores faste åbningstider får rekvirenten oplyst et direkte telefonnummer på vagthavende ved Dansk Krisekorps – husk at oplyse, hvis I er abonnenter hos os for at få seks procent rabat.
Når du som rekvirent er kommet i kontakt med psykologen, hjælper han eller hun med at vurdere, om det er tilrådeligt at gøre brug af akut krisehjælp, eller om en psykologsamtale dagen efter er det mest forsvarlige. Ofte er det nødvendigt for psykologen at tale med den implicerede medarbejder for at vurdere behovet.
Medarbejderen kan enten komme til vores kontor i Randers, Aarhus, Søborg eller Kolding, eller vi kan komme ud til ulykkesstedet. Ved akutte krisereaktioner anbefaler vi, at den implicerede medarbejder får en anden til at køre sig til og fra samtalen.
En samtale varer typisk mellem en og to timer. Efter første samtale kontakter vi lederen og aftaler, hvor mange samtaler der er brug for og kan bevilges. Er det alligevel ikke nødvendigt med det aftalte antal samtaler, fakturerer vi kun for de anvendte timer.
Samtalerummet er fortroligt, men hvis medarbejderen tillader det, giver vi lederen en overordnet tilbagemelding om samtalernes tema. Er der temaer af organisatorisk karakter, kontakter vi med medarbejderens tilladelse lederen, når samtaleforløbet afsluttes.
Mette Lindhardt
Erhvervspsykolog • Vest
Seniorkonsulent • Cand.psych. aut.
Vil du vide mere om psykisk krisehjælp? Kontakt os, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.